Z_18_PRESENTACIÓ MICE-FPA 2018

Què és la MiCe?

La MiCe és una Mostra Internacional de Cinema Educatiu sorgida a València a l’any 2012 organitzada per la Associació Cultural Jordi el Mussol.

Té com a finalitats l’acostament de la cultura de la imatge a la població discent, el foment de noves formes d’oci, el foment de la comunicació audiovisual i l’intercanvi d’idees. La difusió i promoció de la cultura audiovisual en totes les seues manifestacions contribuint al lliure accés de tots els futurs ciutadans a la cultura en general seria l’objectiu final d’este esdeveniment que va nàixer des d’un moviment cooperativista d’entusiastes professors i professores.

 

FONAMENTACIÓ

En l’actualitat l’obtenció del coneixement es realitza de forma creixent tant per part dels xiquets, xiquetes i joves, com de la població adulta, mitjançant experiències intervingudes i dirigides, i cada vegada menys a través d’experiències directes amb la realitat i amb una innegable influència i contacte amb mitjans i tecnologies.

Els mitjans i recursos tecnològics són una representació simbòlica de la realitat, no són la realitat mateixa. La informació emesa des dels mitjans està elaborada per altres éssers humans, amb tota la càrrega ideològica i d’interessos que suposa i és una representació realitzada mitjançant codis o sistemes de símbols que cada oient o espectador ha de descodificar per entendre la informació oferta.

Si no dominen aquests codis, el receptor està en inferioritat de condicions respecte a l’emissor, pel que serà més fàcilment manipulable. Per tant, l’educació audiovisual, en l’actualitat és indispensable ja que un gran nombre de persones inverteixen tantes hores davant d’una pantalla, siga aquesta del tipus que siga, com el temps que romanen a l’escola formant-se de manera convencional. Així reben una gran quantitat d’informació a través dels diferents mitjans de comunicació de masses.

Un punt molt important hui en dia per al desenvolupament dels ciutadans i ciutadanes és una educació audiovisual que els permeta una actitud crítica cap als mitjans, així com conèixer-los per poder aprofitar-los adequadament.

L’escola segueix estant dominada per la lletra impresa. Al nostre sistema educatiu li costa adaptar-se als avenços en els mitjans audiovisuals i la seua influència en els alumnes i es fa necessària una alfabetització audiovisual perquè els ciutadans i ciutadanes puguen prendre decisions racionals, participar activament en la societat i en els propis mitjans, estenent la importància de l’educació audiovisual a l’educació democràtica.

MiCe F.P.A.

La MiCe ha anat creixent a poc a poc i en la sisena edició ha obert el camí per tal d’integrar en les seues activitats als centres de Formació Permanent d’Adults. Enguany ho fem tímidament, trencant el gel i posant les bases d’allò que volem siga una total inclusió de la F.P.A. dintre de les activitats MiCe. Un premi al millor treball i projeccions de tots els treballs seleccionats en la secció F.P.A. a més la possibilitat de participar a totes les activitats de la mostra..

En aquest context educatiu, la MiCe és una eina que s’adiu a la perfecció a l’objectiu formatiu dels centres públics de F.P.A. pel fet de promoure que les persones adultes esdevinguen alhora autores i espectadores, d’una banda, de la creació audiovisual a través de propostes cinematogràfiques de format senzill elaborades per elles mateixes a l’escola i, de l’altra, de la seua assistència a la projecció de produccions cinematogràfiques adequades al seu perfil i interessos.

Per tal de participar podeu consultar en el següents enllaços:

Per a llegir les bases: Accés a les Bases MiCe-FPA

Per a inscriure’s: Accés a la Butlleta d’inscripció MiCe-FPA

Per més informació de la MiCe: Accés a MiCe 2018

Si vols contactar amb nosaltres: micefpa@jordielmussol.com

 

Josep Arbiol

SUBIR